Music Stages

Bruisend podium voor muziek, waar verleden, heden en toekomst samensmelten

Wat is Music Stages
Music Stages is een bruisend podium voor klassieke muziek, waar verleden, heden en toekomst samensmelten. Een springplank voor muzikale experimenten en artistieke crossovers, gestoeld op bewondering voor traditie.

Music Stages is een pleitbezorger van een levende muziektraditie. Oude en nieuwe klassieke muziek die herleeft en voortleeft, en die zowel uitvoerenden als publiek blijft uitdagen.

Music Stages is een kweekvijver voor toptalenten en jonge makers. Een nieuwe generatie verlegt muzikale grenzen, onder begeleiding van toonaangevende musici van onder andere het Koninklijk Concertgebouworkest – RCO.

Video afspelen

Wat doet Music Stages
Music Stages organiseert concertreeksen, festivals en educatieve projecten op traditionele én vernieuwende locaties in binnen- en buitenland. Onalledaagse podia zijn laagdrempeliger voor een nieuw publiek.

Music Stages bevraagt conventies en is baanbrekend in zowel haar programmering als haar omgang met het publiek. Prikkelende producties, altijd met een eigen gezicht, getuigen van creativiteit en relevantie.

Music Stages overstijgt afzonderlijke disciplines en integreert verschillende podiumkunsten in haar programmering. Verrassende verbindingen en een flinke dosis nieuwsgierigheid tillen kamermuziek naar ongekende hoogten.

Wat biedt Music Stages
Music Stages presenteert concerten met een buitengewone gelaagdheid en verscheidenheid. Van verfrissend en aanstekelijk, tot ontroerend, onthutsend en een tikje confronterend.

Music Stages draagt haar liefde voor klassieke muziek uit en omarmt daarbij het publiek. Met warmte, humor en de gedeelde ervaring en beleving wordt de afstand tussen zaal en podium overbrugd.

Music Stages enthousiasmeert een divers publiek van alle leeftijden en culturen. Concerten zijn een totaalbeleving: een meeslepend muzikaal avontuur dat openstaat voor iedereen.

Michael Gieler, artistiek leider:

‘Muziek is mijn leven. Ik wil mijn passie met andere mensen delen: muziek moet je samen beleven’

Vanuit de vurige overtuiging dat elk repertoire het verdient om telkens gloednieuw te klinken, richtte hij in 2005 Music Stages op. Met zijn nieuwsgierigheid en creativiteit geeft Michael kamermuziek een nieuwe dimensie. Op het podium is hij een innemende gastheer, die als geen ander het publiek bij zijn programmering betrekt.

Michael Gieler (Oostenrijk, 1966) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen en maakte als tiener al deel uit van een professioneel strijkkwartet. Sinds 1993 is hij solo-altviolist bij het Koninklijk Concertgebouworkest. De kamermuziek is altijd blijven trekken en zijn smaak is bijzonder veelzijdig: van Bach tot hedendaagse avant-gardistische muziek. 

Organisatie

Michael Gieler, oprichter en artistiek leider
Carel Alphenaar, regisseur en dramaturg 
Shirley Khoeblal, productie
Emelie Schäfer, fotografie
Hans van der Woerd, ontwerp en webdesign  Marjolein van Ruiten, communicatie

Bestuur

Gert-Jan Ros, voorzitter en penningmeester
Catherine Zijlstra, secretaris
Lili Schutte, bestuurslid

Downloads

Anbi

Music Stages is een culturele ANBI. Dit maakt een gift financieel extra aantrekkelijk. Bij een jaarlijkse gift gedurende minimaal 5 jaar is uw donatie aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Partners en fondsen

Music Stages werkt samen met talrijke partners en wordt gesteund door een aantal culturele fondsen en organisaties. Veel dank voor de fijne samenwerking en het bewezen vertrouwen!

Muziekgebouw aan ’t IJ, Bijlmer Parktheater, ZOGrace Creative Agency